Εκτύπωση

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αγαπητοί μας γονείς,

Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και καλή δύναμη, με υγεία να ξεπεράσουμε αυτή την καταιγίδα της πανδημίας που όλους μας έχει κουράσει και με την ελπίδα ότι σύντομα όλα θα επανέλθουν στην κανονικότητά τους.
Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μου αναφορικά με το παρόν θέμα και λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε όλο αυτό το διάστημα ΟΛΟΙ μας -Μικροί και Μεγάλοι -και θέλοντας να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να μην μένουν αδρανείς στο σπίτι, αλλά να διατηρήσουν την επαφή με την γλώσσα αξιοποιώντας δημιουργικά τον χρόνο τους, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία, (internet, emails) σας ενημερώνουμε ότι από τις 13 Μαρτίου που έκλεισαν τα Σχολεία λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού μέχρι και σήμερα δεν μείναμε με « ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ >> αλλά προγραμματίσαμε - σχεδιάσαμε και προσφέρουμε στους μαθητές μας ανελλιπώς τα ακόλουθα:

1. Για τα Μεγάλα επίπεδα-LOWER – ADVANCED – PROFICIENCY : Τεστ προσομοίωσης με άμεση διόρθωση , επαναληπτικές ασκήσεις ειδικά σχεδιασμένες για το ανάλογο πτυχίο (transformations , multiple choice , reading comprehensions, open close , etc.), επανάληψη θεωρίας μέσω powerpoints και ανάθεση αντίστοιχων κριτηρίων αξιολόγησης με εξατομικευμένη διόρθωση και σχόλια για κάθε ένα μαθητή ξεχωριστά και τέλος μία σταδιακή , βήμα – βήμα συνέχιση της προγραμματισμένης ύλης μας μέσω lesson plans και ασκήσεις εμπέδωσης. Ο σκοπός μας είναι αφενός μεν να διατηρήσουμε την συνεργασία και την επαφή με τους μαθητές μας που έχουν μπει σε τροχιά εξετάσεων και αφετέρου οι μαθητές μας να είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις στις ημερομηνίες που έχουν καθοριστεί από τους αντίστοιχους φορείς εξετάσεων.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μην μας διαφεύγει της προσοχής ότι προγραμματίζονται και μαθήματα ευθύς αμέσως ,μόλις ανοίξουν τα σχολεία μέχρι και την ημέρα των εξετάσεων, ούτως ώστε να καλύψουμε όλα τα κενά ύλης.

2. Για τα μικρότερα επίπεδα, ευθύς μετά το κλείσιμο των σχολείων, προβλέψαμε και υπάρχει συνεχής επαφή μέσω internet και mails με γονείς και μαθητές. Αρχικά δημιουργήσαμε κατάλληλες επαναληπτικές ασκήσεις βασισμένες στα εκπαιδευτικά μας βιβλία με βαθμό δυσκολίας από τα πιο εύκολα στα πιο δύσκολα ειδικά προσαρμοσμένες για το επίπεδο των μαθητών του σχολείου μας που εξασκούν όλα τα skills (λεξιλόγιο, γραμματική, κατανόηση κειμένου, έκθεση, ερωτήσεις προφορικών) με άμεση διόρθωση και βαθμολόγηση με αποτέλεσμα να επαναλάβουμε και να εμπεδώσουμε τη διδαχθείσα ύλη 2 και 3 φορές καλύπτοντας τυχόν κενά που είχαν μείνει. Σε δεύτερο στάδιο, σε συνεργασία με μαθητές και γονείς προχωρούμε την ύλη μας ένα βήμα παρακάτω με προσεκτικά σχεδιασμένα homework sheet ώστε οι μαθητές να είναι ικανοί να δουλέψουν σε ασκήσεις και κείμενα και μόνοι τους από το σπίτι. Επίσης προτείναμε τρόπους για να κάνουμε την ενασχόλησή τους με τη γλώσσα πιο διασκεδαστική μέσω των iebooks που διαθέτουν τα βιβλία μας και περιέχουν εκπαιδευτικά παιχνίδια , παραμύθια , λογοτεχνικά βιβλία και puzzles. Και τέλος το πιο σημαντικό όλων , παρέχουμε απλόχερα ψυχολογική στήριξη , ενθάρρυνση και επιβράβευση στους μικρούς μας μαθητές που και αυτοί βιώνουν όλη αυτή την κατάσταση με υπομονή και προσμονή για να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσετε ότι ΟΛΕΣ οι πιο πάνω εκπαιδευτικές υπηρεσίες παρέχονται χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση, προσφορά του σχολείου μας στους μαθητές μας , προκειμένου να κρατήσουμε την ποιότητα του σχολείου μας σε υψηλά επίπεδα και θέλοντας να δείξουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας σε όσους μας στήριζαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν και δίνοντας την υπόσχεση ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

Θέλοντας λοιπόν να καθησυχάσω τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες όλων των γονιών , μιας και ΕΓΩ η ίδια βρίσκομαι στη θέση του γονιού , σας γνωρίζω ότι γίνεται προσεκτική καταγραφή των χαμένων ωρών διδασκαλίας ανά τμήμα και τάξη και υπάρχει ήδη προγραμματισμός με lesson planning ΑΜΕΣΩΣ μόλις επαναλειτουργήσουν τα σχολεία να ολοκληρωθεί η ύλη της τάξης στον προκαθορισμένο χρόνο, ούτως ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και κενά την επόμενη χρονιά.

Σε περίπτωση δε που η λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ανασταλεί για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο, κάτι που φυσικά απευχόμαστε ,θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας για να πάρουμε αποφάσεις προτείνοντάς σας λύσεις.
Περιττό να αναφέρουμε ότι επιζητούμε την συνεργασία σας προκειμένου να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Με όλους αυτούς τους προβληματισμούς και τις σκέψεις λοιπόν, θα ήθελα να ευχηθώ στους γονείς και στους μαθητές μας « ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ με Υγεία Και Ελπίδα για την επόμενη μέρα >>, ας μείνουμε Σπίτι αξιοποιώντας δημιουργικά τον χρόνο μας , ο καθένας μας μεμονωμένα αλλά και σε συνεργασία .
Με εκτίμηση

Αδαμαντία Γιοβάνη
Διευθύντρια Σπουδών