Σχολικό Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Συνεργασίες

40 χρονια

Ιστορικό

Η   Ιστορία  του Σχολείου  μας

Το  Σχολείο μας  ξεκίνησε την πορεία του το καλοκαίρι του 1978, όταν μια  νεαρή  αριστούχος καθηγήτρια , απόφοιτος  Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου  Αθηνών, η Φρόσω  Γιοβάνη, σε ηλικία 25 ετών , ίδρυσε στην  Πετρούπολη  Αττικής  το  Κέντρο   Ξένων  Γλωσσών  « Φρόσω   Γιοβάνη .

Η νεαρή καθηγήτρια  οραματίστηκε την δημιουργία ενός σχολείου που θα  αναδικνύει τις δημιουργικές ικανότητες κάθε μαθητή, ενθαρρύνοντας την αυτοεκτίμησή του και πείθοντάς τον ότι μπορεί να τα καταφέρει, και στην συνέχεια,μέσα από συστηματική δουλειά και εντατική προετοιμασία,χρησιμοποιώντας κάθε παιδαγωγικό μέσο να τον καθοδηγήσει στην κατάκτηση της Ξένης Γλώσσας.

Πρώτιστο μέλημα υπήρξε η εξασφάλιση της κατάλληλης κτηριακής υποδομής ούτως ώστε η διεξαγωγή του μαθήματος να γίνεται σε ένα περιβάλλον σύγχρονο, άνετο, ασφαλές και εξοπλισμένο με κάθε τεχνολογικό μέσο που μπορεί να βοηθήσει την ευχάριστη,παιγνιώδη και αβίαστη κατάκτηση της γνώσης.

Η  επίμονη και σταθερή προσπάθειά της κέρδισε την επιβράβευση και την αναγνώριση από την τοπική κοινωνία, εξασφάλισε στο  Σχολείο μας την πρόοδο και την επιτυχία και το έκανε οδηγό και σημείο αναφοράς για όσους ενδιαφέρονται για την Ξενόγλωσση Εκπαίδευση στην περιοχή μας και όχι μόνο.

Από το 2014 τα ηνία ανέλαβε η κόρη  Αδαμαντία  Γιοβάνη, απόφοιτος  Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακές  Σπουδές στη Μεγάλη  Βρετανία ( M.B.A. Newcastle University U.K.). η οποία πέρασε ένα νέο μήνυμα στην οργάνωση  και διοίκηση του σχολείου, ούτως ώστε να υιοθετούνται οι πλέον σύγχρονες εξελίξεις στους τομείς της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, της διδακτικής μεθοδολογίας και της αξιοποίησης καινοτόμων  δράσεων

( διαδραστικοί πίνακες σε όλες τις αίθουσες  διδασκαλίας, ευρυζωνικές συνδέσεις στο διαδίκτυο, πολυμεσικό ψηφιακό υλικό μάθησης,σύγχρονα ελκυστικά βιβλία κα ).

Αξιοποιώντας τα γερά θεμέλια εμπειρίας των 4 δεκαετιών, συνεργαζόμενοι με άριστα  καταρτισμένους  και  παιδαγωγικά  πιστοποιημένους  συναδέλφους καθηγητές που πλαισιώνουν το Σχολείο μας, αφού τελικά επιλεγούν με αυστηρά και απαιτητικά κριτήρια, θέτουμε κάθε σχολική  χρονιά νέους στόχους και δοκιμάζουμε νέες πρακτικές με σκοπό να διατηρήσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας σε υψηλά επίπεδα,ενώ παράλληλα εξελισσόμαστε  παρακολουθώντας  από  κοντά  τις  τελευταίες καινοτομίες  και  εξελίξεις  στην  Ξενόγλωσση   Εκπαίδευση.

Ετσι λοιπόν  προετοιμάζουμε τους μαθητές μας  ούτως ώστε να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις των καιρών μας.

Πέρα όμως από το βασικό κομμάτι της Ξενόγλωσσης  Εκπαίδευσης, το Σχολείο μας προσφέρει ευκαιρίες στους μαθητές μας για ενασχόληση με ποικίλλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και θεατρικές δραστηριότητες, που αναπτύσσουν τις κλίσεις και τα δημιουργικά τους ενδιαφέροντα, αναδεικνύουν τα ταλέντα τους και τις δεξιότητές τους, ενώ παράλληλα διαμορφώνουν μια πλούσια χαρούμενη ζωντανή και ανοιχτή προς την  κοινωνία  Σχολική  ζωή.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα το σχολείο μας να προηγείται στο χώρο της καινοτομίας και της αποτελεσματικότητας χωρίς καθόλου να χάνει τον παραδοσιακό, ευαίσθητο και ανθρώπινο χαρακτήρα του.

Νοιώθω την υποχρέωση λοιπόν,να ευχαριστήσω  τόσο  τους γονείς όσο και  τους μαθητές μας,  που Τόσα χρόνια  μας περιβάλλουν με την αγάπη τους, την εμπιστοσύνη τους και την προτιμησή τους καταξιώνοντάς μας με τις επιτυχίες τους, τοποθετώντας μας στην κορυφή της  Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

                            Με εκτίμηση

                         Αδαμαντία   Γιοβάνη

                   Πτχ/χος  Παν/μιου Αθηνών

                M.B.A. NewCastle  University  U.K.

Πιστοποιήσεις - Διακρίσεις

Η ποιότητα του Σχολείου μας έχει πιστοποιηθεί και αναγνωρίζεται απο την HAU ( Hellenic American Union) Ελληνοαμερικάνικη Ένωση η οποία μας απένειμε το πιστοποιητικό (Certificate of Recognition) σαν φορέας Διεθνούς κύρους , που διενεργεί τις εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα για την Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας των Πανεπιστημίων MICHIGAN και CAMBRIDGE.
CAMBRIDGE ASSESSMENT - ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 22 επισκέπτες και κανένα μέλος