Σχολικό Ημερολόγιο

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Συνεργασίες

40 χρονια

Χρήσιμα άρθρα

Οδηγός για γονείς, για παιδιά που δυσκολεύονται στην τάξη!

Επιμέλεια: Αγνή Μαριακάκη, Ψυχολόγος, Κοινωνική Ερευνήτρια

 Η δασκάλα έχει πει πως εκεί γύρω στα Χριστούγεννα, τα παιδιά θα μπορούν να διαβάζουν πλέον στην πρώτη τάξη του Δημοτικού. Αλλά η Ελενίτσα, ολοφάνερα δυσκολεύεται πολύ και έχει φτάσει  Φεβρουάριος χωρίς να τα πολυκαταφέρνει, ενώ η μαμά της ήδη κοιτάζει με λαχτάρα τις συμμαθήτριες και φίλες της που τα διαβάζουν ήδη νεράκι!

Ο Νίκος μελετά στο σπίτι μέχρι αργά το βράδυ, δοκιμάζοντας τα νεύρα της μητέρας του. Άλλες μαμάδες λένε πως τα παιδιά τους τελειώνουν τη μελέτη στο σπίτι μέσα σε μία ωρίτσα το πολύ... γιατί ο δικός της χρειάζεται 2 ή 3 ώρες ατέλειωτες  βασανιστηρίου και για τους δυό τους, για να τελειώσει τα μαθήματά του;

Συναισθηματική νοημοσύνη σημαίνει αυτογνωσία και αποδοχή, ενσυναίσθηση (την ικανότητα να βλέπουμε και να αισθανόμαστε την οπτική των άλλων ατόμων), ικανότητα διαχείρισης των συναισθημάτων και ικανότητα διαχείρισης των σχέσεων.

Επιμέλεια: Άρτεμις Τσίτσικα, Επιστημονική Σύμβουλος

(Από το υλικό του Ευρωπαΐκού προγράμματος Enable – Ενδυναμώνω, Εγχειρίδιο για γονείς και κηδεμόνες)

Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την ποιότητα ζωής μας και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους. Βοηθώντας τα παιδιά μας να αναπτύξουν έναν καλό «συντελεστή συναισθηματικής νοημοσύνης», τους δίνουμε ένα εφόδιο που τους επιτρέπει να διαχειρίζονται καλύτερα τις σχέσεις τους στο παρόν και στο μέλλον, να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις στρεσογόνες καταστάσεις και να δείχνουν ευελιξία όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες (π.χ. αν εκφοβίζονται).

Παρατηρούμε ότι πολλοί έφηβοι, αλλά και μικρότερα παιδιά, που πιέζονται από τους γονείς ή τους δασκάλους τους να αριστεύουν, σταδιακά απομακρύνονται από εκείνους.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδημητριάδης MD MSc, ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής

Ενίοτε εκδηλώνουν έντονες αντιδράσεις με κάθε αφορμή, κι άλλοτε κλείνονται στον εαυτό τους, ή ακόμη - ακόμη αναζητούν καταφύγιο πίσω από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού.

Πιστοποιήσεις - Διακρίσεις

Η ποιότητα του Σχολείου μας έχει πιστοποιηθεί και αναγνωρίζεται απο την HAU ( Hellenic American Union) Ελληνοαμερικάνικη Ένωση η οποία μας απένειμε το πιστοποιητικό (Certificate of Recognition) σαν φορέας Διεθνούς κύρους , που διενεργεί τις εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα για την Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας των Πανεπιστημίων MICHIGAN και CAMBRIDGE.
CAMBRIDGE ASSESSMENT - ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 326 επισκέπτες και κανένα μέλος